Grönsaksbullar med spenat & krämig polenta

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Grönsaksbullar med spenat & krämig polenta

Unna dig en riktigt lyxig vegetarisk rätt som passar perfekt när du vill imponera på dina middagsgäster

Dålig inspiration till vardagsmaten? Testa att göra detta underbart lyxiga recept, på grönsaksbullar med spenat och krämig polenta. För lite extra lyx i vardagen. 

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

1 
förpackning 
Förpackning Findus Grönsaksbullar
1/2 
dl 
olivolja till stekning
1 
st 
vitlöksklyfta
1 
msk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
1/2 
paket 
Findus Hackad spenat förpackning
250 
g 
cocktailtomater
1/2 
paket 
Findus Våra finaste basilika förpackning
salt och nymald svartpeppar
Krämig polenta
1 3/4 
dl 
polentagryn
7 1/2 
dl 
vatten
1 
grönsaksbuljongtärning
2 
dl 
finriven parmesanost
25 
g 
smör
1/2 
paket 
Findus Våra finaste basilika förpackning
1 
st 
citron, pressad saft och rivet skal
salt och nymald svartpeppar

Förberedelser

  1. Koka upp vattnet och buljongtärningen till polentan. Rör i polentagrynen under konstant omröring och sänk värmen. Sjud på svag värme tills grynen är helt mjuk och polentan har en krämig konsistens. 
     
  2. Tillaga under tiden grönsaksbullar enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek vitlök och chili i olja i cirka 1 minut. Tillsätt spenaten och fräs tills all vätska dunstat, rör i tomaterna. Sänk värmen och stek i ytterligare 3-4 minuter. Smaka av med basilika, salt och peppar.
  4. Rör i parmesanosten i polentan. Tillsätt smör och basilika och smaka av med citronsaft och rivet skal, salt och peppar.
  5. Servera grönsaksbullar tillsammans med polentan och ringla över spenat- och tomatröran. 

Findus tipsar!

Toppa gärna med riven parmesan