
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Falafel med grön ärthummus gjord på svenska ärter
Testa något nytt och spännande ikväll. Servera din falafel i en skål med en grön och härlig ärthummus till, vi lovar att du inte kommer bli besviken.
Förberedelser
- Koka ärter och låt svalna.
 - Tillaga quinoan enligt anvisningen på förpackningen, kyl ner och ställ åt sidan.
 - Hyvla och strimla rödkålen tunt på mandolin eller med en kniv. Lägg i kallt vatten så den blir krispig.
 - Mixa alla ingredienser till ärthummusen.
 - Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
 - Fräs chili och vitlök i olivolja på hög värme i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs i cirka en minut tills vätskan dunstar. Rör i ärterna och quinoa och smaka upp med salt.
 - Lägg ärthummusen i botten på djupa tallrikar. Toppa med grönkålsfräset varvat med rödkålen, smula över fetaost eller veganskt alternativ och strö över korriander. Servera tillsammans med falafeln.
 
Tips!
- Om du får överbliven hummus kan du servera den på små rostade toastskivor eller till chipsen på fredagsmyset!
 
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
1 
förpackning
 Falafel
150 
g
 rödkål
2 
tsk
 hackad chili
2 
st
 vitlöksklyftor
2 
msk
 olivolja
200 
g
 Hackad Grönkål
2 
dl
 Svenska Ärter
2 
dl
 quinoafrön
100 
g
 fetaost
 eller veganskt alternativ
Färsk koriander
Ärthummus
4 
dl
 Svenska Ärter
1/2 
vitlöksklyfta
1 
tsk
 sesamolja
2 
tsk
 hackad chili
1 
st
 lime, saft & rivet skal
2 
dl
 olivolja
salt







