Fiskgratäng Citron & Dill

Förpackning Findus Citron & Dill
Klassisk fiskgratäng med smak av citron och dill. Findus fiskgratäng är gjord på renskurna filéer av MSC-märkt Alaska pollock. Runt fisken finns ett spritsat potatismos och fisken är täckt med en sås med citron och dill. Smidig tillagning i ugnen. Fiskgratäng är ett enkelt och gott middagsval, smaklig måltid!

Tillaga så här

UGN, 50-55 min
Värm ugnen till 225ºC (varmluftsugn 200ºC). Placera formen med den djupfrysta gratängen i mitten av ugnen. Tillaga i ca 50-55 minuter (varmluftsugn ca 35-40 minuter), tills fisken känns färdig och potatismoset är gyllenbrunt. Låt stå 5 minuter efter det att gratängen har tagits ut ur ugnen.

Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.

Återkallelse: Findus Fiskgratäng Citron & Dill 600g med Lot-kod L3233TL00V

Ingredienser

Mos 50 %: Kokt Potatis, MJÖLKPULVER, solrosolja, ÄGGULA, smör (MJÖLK), salt, svartpeppar. Fisk 27 %: Renskurna filéer av Alaska pollock* (FISK) (Theragra chalcogramma). Sås 23 %: SKUMMJÖLK, vatten, lök, stärkelse (VETE, majs), solrosolja, vispgrädde (MJÖLK), citronjuice 1,0 %, dill 0,5 %, salt, citronskal 0,3 %, farinsocker, fiskbuljong (FISKPULVER, salt, majsstärkelse, lökpulver, solrosolja, lagerblad, svartpeppar), vitpeppar, gurkmeja. *Fiskad i nordöstra eller nordvästra Stilla havet. Trots stor noggrannhet med att ta bort alla fiskben kan det finnas ben kvar.

Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller. Trots stor noggrannhet med att ta bort alla fiskben kan det finnas ben kvar.

Allergeninformation

Gluten

Ägg

Fisk

Mjölk

Innehåll

MSC-märkt fisk

MSC-märkt fisk

Näringsvärde per portion (300g) % RI*
energi (kJ) 471 kJ 1397 kJ 17%
energi (kcal) 112 kcal 333 kcal 17%
fett 4.1 g 12 g 17%
varav mättat fett 1.3 g 3.9 g 20%
kolhydrat 12 g 36 g 14%
varav sockerarter 2.1 g 6.4 g 7%
fiber 0.8 g 2.3 g -
protein 6.4 g 19 g 40%
salt 1.1 g 3.3 g 55%
* Referensintag för en genomsnittlig vuxen (8400 kJ/2000 kcal). Genomsnittsvärde per 100 g: Energi 471kJ/112kcal

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER
Skriv en recension
Personlig infomation
*
*
* Obligatoriska fält
Din recension
Betygsätt denna produkt
*
*
* Obligatoriska fält
 • Köp en citron
  Köp originalet med bara dill, och en citron, se mitt inlägg på denna rätt RL
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
 • Försvunnit hos min Maxibutik i Örebro
  Av Birgitta Henriksson
  Har i många år regelbundet köpt denna fiskgratäng. Dill favorit. Hade alltid ett par gratänger i frysen. Den på bilden ser större ut än den jag köpte. Vi mumsade i oss en förpackning var min man och jag. Nu är min man död och genom corona handlade min dotter och fisken glömde jag bort. Sedan en tid har jag klarat mina inköp och i förra veckan såg jag igenom alla frysar men kunde inte hitta fiskgratängen. Pratade med två anställda men de kände inte igen den produkten jag sökte. Ytterembalaget bedömer jag var 20/15. Kanske något mindre. Vore sååå tacksam om jag fick besked om denna produkt finns kvar i sortimentet. Tacksam dam 83 år.
  Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.