Nu ger vi våra ärter huvudrollen

Ärtor är framtidens mat och så mycket mer än ett enkelt tillbehör. Findus Ebba-ärter är unika med sin söta smak och jämna kvalitet. De är Svenskt Sigill-märkta och odlade i Sverige med minsta möjliga miljöpåverkan.

I Ärtans resa - från dåtid till framtid är måltidsforskaren och etnologen Richard Tellström på jakt efter ärtans roll i den svenska matkulturen och ger sig ut på en ärtresa tillsammans med oss på Findus.


Nu ger vi våra ärter huvudrollen

Ärtor är framtidens mat och så mycket mer än ett enkelt tillbehör. Findus Ebba-ärter är unika med sin söta smak och jämna kvalitet. De är Svenskt Sigill-märkta och odlade i Sverige med minsta möjliga miljöpåverkan.

I Ärtans resa - från dåtid till framtid är måltidsforskaren och etnologen Richard Tellström på jakt efter ärtans roll i den svenska matkulturen och ger sig ut på en ärtresa tillsammans med oss på Findus.

Del 1: Ärtans resa med Richard Tellström - från dåtid till framtid

Del 2: Ärtförädling på Findus forskningsstation i Selleberga

Del 3: Besök i Findus framtidskök med recept
på ärtdrink och ärtglass

”Ebba-ärtan är nog det bästa som hänt ärtodlingen de senaste decennierna”

- Richard Tellström

Framtidens protein från ärter! PEASE kommer snart till din butik.

Ända sedan 50-talet har Findus förädlat ärter med fokus på smak, kvalitet och miljöpåverkan.

Förhöj din pastarätt med
en enkel och delikat ärtpesto.

Inspireras av mumsiga ärtrecept som ärthummus och grön ärtsoppa!

Genom djupfrysning håller
sig våra ärtor söta och fina
året runt - utan tillsatser.

 

Våra Ebba-ärter är unika
och kommer från svenska
odlare som tar hänsyn till
kvalitet och miljöpåverkan
vid varje skörd.

 

Så gör du en härligt krämig ärtglass av
Ebba-ärter

 

Visste du att ärter innehåller
massor av nyttigheter som
protein, vitamin-C och fibrer?

 

10 smarta tips som
får barnen att äta mer
ärtor och grönsaker

 

Sprödbakad torsk med ärtmos och stuvad spenat


Våra allra finaste ärter