Pasta med ärtpesto och rökt sidfläsk

Vegetarisk pizza med ärtcreme
15 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Pasta med grönärtspesto och rökt sidfläsk

Pasta med ärtpesto och rökt sidfläsk är en enkel och god rätt som är perfekt för en snabb vardagsmiddag. Den fräscha peston med söta ärtor blandas med bitar av rökt sidfläsk, vilket ger en smakrik och balanserad smak. Servera med al dente kokt pasta och toppa med riven parmesan för en god och tillfredsställande måltid.
 

Klimatberäknade recept symbol 1,5 - 2,4 kg CO2 med text

Förberedelser

  1. Koka upp vatten och lägg i ärtorna, dra av plattan och låt stå i 3 minuter. Häll av och låt svalna. 
  2. Mixa ihop alla ingredienser till peston till en slät kräm (spara några av basilikabladen till garnering). 
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av. Spara lite av kokvattnet.  
  4. Stek rökt sidfläsk i en het stekpanna vänd ner skivade tomater i slutet. Sila av fettet
  5. Blanda ärtpesto med pastan och späd med lite av pastavattnet till önskad konsistens. Vänd i sidfläsk och tomat. Toppa med riven parmesan, färska basilikablad och svartpeppar.  

Dricks!

  • Om du vill att pastan ska vara vegetarisk så byter du ut sidfläsket och parmesanosten till bakad aubergine och persilja. Om du vill kan du givetvis välja glutenfria alternativ om du är glutenintolerant.

Ingredienser

Ingredienslista

200 
g
 
Svenska Ärter
2 
dl
 
solroskärnor
1 
dl
 
olivolja
2 
msk
 
citronsaft
1 
kruka basilika
1 
klyfta vitlök, riven
1 
dl
 
parmesanost
0,5 
tsk
 
Salt
svartpeppar
320 
g
 
spagetti/ Linguini
200 
g
 
rökt sidfläsk
100 
g
 
plommontomat

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält