Dela
Dela detta recept

Öppen lasagne med torskrygg

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Vill du bjuda på något nytt kan du överraska dina gäster med en öppen lasagne med torskrygg, halstrad broccoli och spenat- & basilikasås. Servera den tillsammans med ugnsbakade cocktailtomater och hyvlad parmesan. 

Findus symbol för klimatberäknade recept
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tina torskryggen, salta och peppra lätt.
  2. Värm ugnen till 180°C.
  3. Koka lasagneplattorna i vatten enligt instruktionerna på förpackningen.
  4. Koka upp ingredienserna till såsen. Smaka av med muskot, salt & peppar och håll såsen varm.
  5. Skär ner broccolin i lagom bitar och rosta dem i stekpanna.
  6. Dela cocktailtomaterna, lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med rödlöken och ringla över lite olivolja samt salta & peppra. 
  7. Baka av tomaterna i ugnen ca 10 minuter. Sätt in torskryggarna de sista 6 minuterna. Stäng därefter av ugnen och låt tomaterna och torskryggarna stå kvar i ugnen under 2 minuter.
  8. Börja nu lägga ihop lasagnen med pastaplattor i botten. Varva sedan med torsken som du river i lite mindre bitar och hälften av såsen. Avsluta med pastaplattor och såsen samt riv eller hyvla parmesanen över anrättningen.

Findus tipsar!

Servera lasagnen direkt utan att grädda den tillsammans med en god sallad.

Dela
Dela detta recept