Ugnsbakad torskrygg på Rostad spets- och grönkål med het ärtsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Ugnsbakad torskrygg på Rostad spets- och grönkål med het ärtsås

Vi är torsk på Ebba-ärter och här har vi ännu ett fantastiskt fiskrecept. Vad sägs om en läckert ugnsbakad torskrygg som serveras på rostad spets- och grönkål tillsammans med het ärtsås. Givetvis serverar vi Svenska Ebba-ärter tillsammans med torskryggen.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

4 
st 
förpackningsomslag torskrygg i påse
1-2 
st 
vitlöksklyfta
2 
dl 
Finstrimlad spetskål
1/2 
dl 
Findus Våra finaste Persilja förpackning
2 
msk 
Olja/smör
Salt och peppar
Sås:
2 
dl 
grädde
1/2-1 
msk 
Förpackning Findus Vår finaste hackad Chili
1/2 
Buljongtärning

Förberedelser

  1. Tina fisken.
  2. Värm ugnen till 180°C.
  3. Koka upp ingredienserna till såsen och mixa med en mixer till sås.
  4. Krydda torskfiléerna med salt & peppar samt pensla med lite olja. Lägg dem på ett ugnfast fat.
  5. Rosta grönsakerna utom ärterna i 5-7 min. Salta & peppra efter smak och tillsätt ärterna sist.
  6. Sätt också in torsken i ugnen ca 5-7 min.
  7. Lägg upp torsken på grönsaksblandningen och fördela såsen över rätten.

Findus tipsar!

Servera gärna med ett gott bröd.

Taggar