Dela
Dela detta recept

Ugnsbakad torskrygg på Rostad spets- och grönkål med het ärtsås

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Vi är torsk på Ebba-ärter och här har vi ännu ett fantastiskt fiskrecept. Vad sägs om en läckert ugnsbakad torskrygg som serveras på rostad spets- och grönkål tillsammans med het ärtsås. Givetvis serverar vi Svenska Ebba-ärter tillsammans med torskryggen.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text
'
Förberedelsetid
'
Tillagningstid
4
Antal portioner

Ingredienser

Förberedelser

  1. Tina fisken.
  2. Värm ugnen till 180°C.
  3. Koka upp ingredienserna till såsen och mixa med en mixer till sås.
  4. Krydda torskfiléerna med salt & peppar samt pensla med lite olja. Lägg dem på ett ugnfast fat.
  5. Rosta grönsakerna utom ärterna i 5-7 min. Salta & peppra efter smak och tillsätt ärterna sist.
  6. Sätt också in torsken i ugnen ca 5-7 min.
  7. Lägg upp torsken på grönsaksblandningen och fördela såsen över rätten.
Findus tipsar!

Servera gärna med ett gott bröd.

Dela
Dela detta recept