ÄrtEr - framtidens mat

Ärter är mycket mer mångsidiga än man kan tro. Den söta smaken och det rika proteininnehållet gör att ärterna kan ta plats som framtidens mat. Såväl genom härliga tillbehör som ärthummus och ärtpesto, som råvara och protein.

ÄrtEr - framtidens mat
Ärter är mycket mer mångsidiga än man kan tro. Den söta smaken och det rika proteininnehållet gör att ärterna kan ta plats som framtidens mat. Såväl genom härliga tillbehör som ärthummus och ärtpesto, som råvara och protein.

Del 3: Besök i Findus kök med recept på ärtdrink & ärtglass

”Ärtor ligger varmt om hjärtat. Med ärtor kan du göra allt: drinkar, juicer, förrätter, soppor, varmrätter.”

- Jeppe Åkermyr
Ebba Gin & Fläder recept

3 cl Gin
2 cl St Germain, fläderlikör
2 cl citronjuice
3 cl ebba, ärtjuice

Skaka alla ingredienser med is. Servera genast i cocktailglas! Byt ut fläderlikör och gin mot outspädd flädersaft för ett alkoholfritt alternativ.

Ebba, ärtjuice:
Mixa 3 delar ärtor och 2 delar vatten.
Silas genom finmaskig sil.