En riktig hälsostart

En riktig hälsostart

Ge dig själv en ordentlig start med god och bra mat

Att äta god, nyttig och hälsosam mat för både dig och vår värld behöver inte vara svårt. Findus hjälper dig att planera hälsosamma måltider och ger dig motivation att sätta igång. Låt dig inspireras till en hälsosammare vardag med oss!

Ta hand om dig

Känner du att det är dags för nya tag, tid att ta riktigt bra hand om dig själv? Är du full av energi och känner dig laddad att sätta igång? Härligt!

 

Vanliga frågor kring hälsosam livsstil och mat

Oavsett om det är ett löfte inför ett nytt år eller när det än må vara under året är det aldrig för sent att börja.

Kommer jag kunna hålla det, hur ska jag komma igång, vad ska jag äta, vad är hälsosamt gott och var hittar jag recept på hälsosam mat? Känner du igen dig i frågorna? Låt oss hjälpa dig.

 

Nu kör vi!

För att snabbt komma igång har våra kockar plockat fram nya recept och förslag på god nyttig mat för dagens olika måltider. Det ska ju vara både gott och enkelt att kicka igång en riktigt bra dagsrutin.

 

På menyn

På menyn står mycket grönsaker och fisk - bland annat ärtor med massor av C-vitamin och fibrer, fräsch kalciumrik spenat och finfin MSC-märkt torskrygg.

 

Morgonstarta med en smoothie

Börja morgonen med en boost med enkla och snabbt gjorda smoothies full av nyttigheter, du kommer genast att känna dig piggare. Variera smaker, experimentera och hitta dina favoriter. Här kan du hitta härliga recept på smoothies.

 

Lunch och middag

Till nyttig lunch och middag äter kan du äta fisk med härligt gröna tillbehör. Alla rätter är lagade med MSC-märkt fisk. Njut av goda smaker, enkel tillagning och strålande klimatvärden. Du är snabbt igång och hittar en skön balans som får dig att må bra.

 

Om du vill läsa mer om hälsosam och balanserad kost kan du göra det här.

Veckomatsedel

Att kunna välja hälsosam mat alla dagar i veckan tycker vi ska vara både lätt och inspirerande. Oavsett om det handlar om att laga till en nyttig lunch eller kvällsmat kan vår veckomatsedel hjälpa dig med hälsosamma recept som tar dina middagar till nya nivåer.

 

Klimatberäknade recept

Våra recept är dessutom både klimatberäknade och lagas både enkla och snabba att laga. Svårare än så här behöver det inte vara att känna sig hälsosam!

 

Måndag
Sallad ska inte bara vara nyttigt. Vår 
broccolisallad med rostade nötter och sötpotatis är både väldigt god och dessutom riktigt snygg att se på. 

 

Tisdag 
Läge att testa någonting nytt? Varför inte göra 
torskrygg på spett med broccoli, avokado och apelsin. Supersmarrigt!  

 

Onsdag
Falafel med blomkål- & broccoliris och kall tomatsås är en superfräsch, grön rätt att laga till middag.

 

Torsdag
Denna enkla och goda 
fisksoppa med torsk går dessutom snabbt att laga, perfekt i en stressig vardag.

 

Fredag
När gav du din torsk en asiatisk twist senast? Laga
torsk med grönsaksbullar och broccoli och fredagsmyset är räddat! 

 

Lördag 
Testa att göra en fräsch grön 
gazpacho gjord på ärter och honungsmelon med smak av koriander, chili och lime till lunch eller som förrätt. 

 

Söndag
En sammetslen
grönsakssoppa gjord på bara några minuter! Grön och full av nyttigheter. Servera med en liten toast med ärtröra om du är extra hungrig efter söndagspromenaden.

Hälsosamma och nyttiga recept

Vi skapar våra recept med kärlek och eftertanke. De är klimatberäknade, vilket innebär att vi märker upp de som uppfyller våra krav på lågt klimatavtryck. Klimatsmarta recept helt enkelt!

 

Recepten är goda och nyttiga att äta till lunch, middag eller ta med till jobbet och skolan som matlåda. Många av dem passar även bra som bjud- och buffémat.

Här är några av våra mest hälsosamma recept: