Bra måltider till familjen med fiskpinnar

En hälsosam kost är väldigt viktigt av flera olika anledningar. Ett barns attityd till mat bildas redan i tidig ålder, och en hälsosam, varierad och balanserad kost är grundläggande för att hjälpa ditt barn att både njuta av mat och att äta rätt.

När man lagar mat till en familj är matförberedelser nyckeln. Det första steget till effektiv matförberedelse är att du avsätter en timme eller två på söndag eftermiddag, eller varför inte på fredag kväll när du varvar ned, och planerar kommande veckas måltider. Desto snabbare det blir en rutin, desto mer sannolikt är det att du gör tid för detta. Ett annat bra tips är att hitta ingredienser som går att använda i flera snabba och bekväma måltider. Fiskpinnar är ett bra exempel på detta, och gör hela familjen nöjda! Eftersom du kan tillaga den mängden du vill undviker du även att mat kastas.

När man letar efter måltidsinspiration som är både goda, hälsosamma och praktiska så finns Findus här för att hjälpa dig! Läs vidare för att upptäcka hur du får in Birds Eyes utbud av fryst fisk bland dina måltider. Du kan även hitta en mängd olika goda måltidstips i vår receptsektion

Recept för hela familjen

Fryst fisk är mångsidig och perfekt inspiration till dina måltider. Både färsk och fryst fisk kan tillföra mycket till hälsosamma familjemåltider, eftersom fryst fisk är precis lika näringsrik som färsk. Fryst fisk är praktisk och går att variera i många olika måltider, speciellt när tiden är knapp. Våra fiskpinnar t ex passar bra in på definitionen av bra och enkel mat. Kombinationen av 100 % fiskfilé och vår utsökta krispiga panering ger dig både en näringsrik och god middag för dig och din familj.

Här är några exempel på nyttiga måltider som innehåller fiskpinnar:

Får vi fresta med detta härliga recept på burrito med panerad fisk, tomatsalsa och guacamole - visst känns det läckert och annorlunda! Receptet på Fiskburrito med tomatsalsa och guacamole hittar du här. 

Måltider med fiskpinnar behöver inte vara klassiska: här är vår mexikanska tvist. Varför inte krydda till med en taco med fiskpinnar? Du behöver bara addera fiskpinnar i tortillan istället för köttfärs och lite fräsch salsa och yoghurt. Genom att ställa fram ingredienserna på bordet tillåter du dina barn att skapa sin egen taco med kreativitet och glädje – ett perfekt sätt att krydda familjemåltiden. Testa redan nu på fredag - våra Tacos med fiskpinnar

Våra goda panerade Crispies är en variant på fiskpinnar som brukar tilltala barn, lite större och lite tjockare. Servera crispies tillsammans med ugnsbakade grönsaker, dina favoritoliver och pumpafrön. Vågar du låta bli att provlaga Crispies med ugnsbakade grönsaker?

Varför är familjemåltider viktiga?

Nu har du ett par idéer till dina måltider, och du kan läsa vidare för att lära dig varför familjemåltider är viktiga och hur du kan börja äta mer näringsrik mat tillsammans.

Att ge din familj näringsrik och balanserad kost är ett stort ansvar, och det är därför vi har jobbat hårt på Findus för att ta fram nyttigare alternativ på måltider så att du kan erbjuda din familj näringsrik mat. När du har en lista på goda maträtter kan du uppmuntra din familj att njuta av måltider tillsammans och förespråka en nyttigare kost för alla runt bordet.

Hälsosam och näringsrik mat är inte det enda som gör familjemåltiderna viktiga. I vår stressiga livsmiljö sitter vi ofta klistrade framför våra telefoner eller paddor, och en middag runt bordet tillsammans är det perfekta tillfället att prata med varandra. Förutom att skapa en rutin och stabilitet, kan familjemåltider också vara ett bra sätt att komma varandra närmare och skapa saker vi inte tänker på, till exempel en vana att prata och visa tacksamhet för att nämna några få saker.

Glöm inte att kvalitetenn på måltiderna är precis lika viktig som kvantiteten. Måltider är ett av de tillfällena som barn pratar mest med sina föräldrar, så försök att behålla ditt barns fokus genom att stänga av TV:n och lägga bort telefonerna.

Nyttiga familjemåltider kan också hjälpa till att belysa näringsmedvetenhet hos barn. En hel del kan upptäckas vid matbordet - från att barnen kan ta reda på vad de gillar och inte, till att hitta rätt balans. Om familjen ökar barnets näringsmedvetenhet hjälper det barnet att ta rätt beslut även utanför hemmet, till exempel i skolan. När barn lär sig om olika livsmedel och betydelse i skolan, tas det även med till hemmet på ett informativt och roligt sätt.

Men hur svårt kan det vara? Findus fiskpinnar passar barn i alla åldrar, smaker och tider på dagen – till och med som kalas- eller plockmat. Vi vill gärna hjälpa våra konsumenter att göra mer hälsosamma val och se till så att du har näringsrik mat att äta genom hela livet. Vi vill hjälpa dig att göra nyttigare matval och att säkerställa att vår mat är ansvarsfullt framtagen och förberedd. 

Fiskpinnar är nyttiga, läs mer här!