Hälsosam mat

Hälsosam mat

Hälsosam mat – vad innebär det? Just begreppet hälsosam mat innebär nog för de allra flesta mat som är bra både för kroppen och hälsan. Men vad innebär det i praktiken? Det kan exempelvis betyda att man endast vill äta växtbaserat då det är bra både för en själv och planeten. Då kan Green Cuisine vara något för dig! Eller så kanske man vill äta lite balanserat och mat som man mår bra av. Det kan vara mycket frukt och grönt tillsammans med fisk, kyckling och andra typer av magert kött.

Ibland kan det vara svårt att komma på hälsosamma rätter för veckans alla dagar. Vilken tur att vi har en receptgenerator som kan hjälpa dig att planera hälsosam mat för en hel veckomeny. Fler recept på hälsosam mat kan du hitta bland våra vegetariska recept. Vad sägs om Falafel med Veggie Sides och hummus? Eller varför inte en smakrik Palak Paneer med hackad spenat? Fler tips för att kunna skapa en hälsosam och god veckomeny hittar du här. För att locka barnen att äta mer grön och hälsosam mat kan ett tips vara att låta barnen vara med i köket och laga middagen. Prova att laga denna smarriga kikärtsburgare på gröna kikärter. Den kommer att göra succé hos hela familjen!

Förutom att det ska vara roligt med mat behöver den även vara hälsosam. Hälsosam mat för barn inkluderar exempelvis fisk. Att få barnen att äta fisk är viktigt då fisk innehåller näring som är viktigt för barn att få i sig. Fisk är bra för barn då det innehåller bra fetsyror, är näringsrikt och en viktig proteinkälla. Men att få barnen att äta fisk kan vara en utmaning. Vi har samlat vår bästa tips på hur du får barnen att tycka om fisk. Något annat som också är bra och hälsosam mat för barn är grönsaker och frukt. Men precis som med fisk kan det vara svårt att få barnen att gilla grönsaker, exempelvis ärter. Kolla in våra 10 bästa tips på hur du får dina barn att äta just ärter  och våra andra tips när det gäller att få barnen att gilla grönsaker!

Hälsosam mat kan helt enkelt se ut på olika sätt för olika människor. Det viktigaste är att du äter mat som får dig och din kropp att må bra!