Gnocchi med het Pease färs

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4
Gnocchi med het Pease färs

Gnocchi med Pease färs i kryddig tomatsås

Pease färs är ett veganskt alternativ istället för den klassiska nötfärsen. Det går snabbt att tillaga och blir supergott att ha till vilken pastarätt eller lasagnegratäng som helst. Ett klimatsmart val som passar både vuxna och barn.

Klimatberäknade recept symbol max 0,7 kg CO2 med text

Förberedelsetid
'
Tillagningstid
'
Antal portioner
4

Ingredienser

150 
g 
förpackningsomslag sojabönor
400 
g 
gnocchi
2 
st 
tomater
1 
st 
vitlöksklyfta
320 
g 
krossade tomater
0,5 
dl 
grönsaksbuljongtärning
1 
msk 
rödvinsvinäger
Finhackad chili 
salt och peppar

Förberedelser

  1. Tillaga gnocchi enligt anvisningar på förpackning och rör samman med sojabönor.
  2. Fräs vitlök och tomater mjuka tillsammans. Tillsätt krossade tomater, rödvinsvinäger, grönsaksbuljong och chili. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Stek upp Pease färs enligt anvisning på förpackning och rör samman med tomatsåsen.

Findus tipsar!

Toppa med hyvlad parmesanost och färska kryddor för att få till en lite lyxigare festmåltid.